ANniVerSary

Daisypath Next Aniversary Ticker

PerJalaNan RuMah TanGGa AkU.

Daisypath Anniversary Years Ticker

UsiA AnAk-AnAk Ku

Lilypie 1st Birthday Ticker

Monday, July 20, 2009

Cuti Hujung minggu nie aku n family tak ada aktiviti sgt.. hari sabtu malam kitorang g tengok team HKC lawan bola ngan team bola pemuda UMNO sepang di stadium sepang.. biasa la aku bawa twins striker aku loo.. bukan main lagi dorg seronok je jumpa ramai org.. mula2 si adik tue sampai2 je tido.. tapi tak lama kejap je.. lepas dgr bising2 terus bangun.. aku ingatkan nak nangis masa dia bangun tue.. rupa2nya tersengeh je seronok.. ramai orang nka melayan dia.. siap terjerik2 dia ngan abgnya.. tgk bola.. hehhee... tapi aku tak snap gambar pun.. malas lak nak snap masa tue.. kami balik awal tak sempat tunggu sampai habis pun sebab hubby aku kerja tgh malam tue.. so kena sampai umah sebelum 11.30 mlm la..

hari ahad lak cadangnya kami nak g lunch kat luar hari tue.. tapi terbantut lak.. actually dah kuar umah pun.. dah sampai pun kat bangi sebab hubby nak ajak makan satu restoran nasi kampung kat bangi nie.. member2 dia kata sedap.. so dia nak bawa aku n mymum try la.. aku pun tak tahu apa nama kedai tue.. masa tgh mencari tue member opis lama aku masa kat kedah call lak dah ada kat putrajaya dia nak g umah.. aku takkan nak kata tak ada umah lak.. so aku pun ok je la.. dtg la.. memandangkan org nak dtg umah kita jauh2 kan.. tak sampai hati lak aku.. tak jadi la kami nak makan.. berhenti cari kedai n terus balik umah je.. kebetulan anak aku yang abg tue berak lak.. hehehe.. so terus balik cuci kat umah je la.. nak benti cuci kat petrol station takut lambat n member tue kena tunggu lama lak.. tue yang balik terus tue.. kiranya masa kami sampai tue dorg dah sampai pun kat kawasan blok umah aku tue.. diaorang tak dtg lama pun.. sekadar singgah je umah kawan lama dia nie sebbnya dia tgh tggu adik dia balik dari kursus so nak amik adik dia la nie kat Kem. Pelajaran.. sementera tue la singgah umah aku.. ada la dalam 30minit diorg kat umah aku pastue terus beredar..

lepas je diorg balik aku ngan hubby pikir nak masak je la kat umah.. dah malas lak nak kuar dah lewat time tue.. kalu nak g pun mesti dah tak ada apa dah kat kedai tue.. tapi mymum lak kata nak makan kat luar.. malas nak makan masakan sendiri.. nak ubah selera.. so hubby aku bawa je kuar.. tapi makan kat persint 9 je.. kat TEJA.. hehehe kira ok la tue.. makan kat luar gak.. hehehe.. lepas makan tue la sempat gak kitaorg round gerai jualan kat situ.. kebetulan ada sanyembara(betul ke aku sebut nie)puisi n syair.. tak beli pape pun.. mymum kata mahal.. hehehe.. lepas tue blik umah rehat je la..

sebelah malam pun tak ada aktiviti.. tapi kelakar aku tgk gelagat anak2 aku main malam tue.. hehhee.. aku ada snap satu gambar nie.. masa anak2 aku tgh main.. korang tgk je la.. hehehe...

Nie la gelagat twins dengan mainan baru diorang.. hehehe.. (bawah meja makan ni ...)

Wednesday, July 15, 2009

Twins dah pandai duduk dah.. mula2 tgk gelagat dorg nak duduk best juga.. terkial2.. kena bergantung pada org pastue baru nak boleh letak buntutnya.. hahaha.. tapi skrg tak lagi meniarap.. menyulur.. n bila letih menyulur dorg angkat angkat bada macam nak merangkak tapi tak merangkak.. terus duduk je.. ha.. bila dah boleh duduk tue bukan main lagi dorg suka.. siap ketawa2 lagi..




Yang terbaru sekali skrang nie.. dorg dah mula menqagaih (memanjat) hehehe.. belajar berdiri la skrg nie.. yang abang mulakan dulu.. adik mcm biasa la kemudian sikit.. nama pun adik kan.. tapi dah boleh la tak..teh..tak..teh.. kiri kanan sikit2.. yang dorg tahu nak lepas sblah tangan nak aksen la mcm dah terer.. hehhee

video
video

seronok bila tgk anak2 membesar nie.. hehhe..



Tuesday, July 14, 2009



Award ni aku dapat dari Aqilah. Actually dah lama dah aqilah bagi award ni kat aku.. tapi tak sempat nak ambil.. so hari nie baru terasa nak buat n3 tentang award nie.. lagi pun aku tgh tak tahu nak citer apa hari nie..

aku tak la kenal sangat dengan aqilah nie.. cuma kenal dlam alam maya nie je la.. aku suka baca catatan pejalanan kehidupan remaja nya.. mcam aku zaman remaja dulu la.. kira flashback.. maklumla masa aku dulu mana tahu berblogging nie.. skrg je baru terrer sikit.. hehehe..

Anyway thank aqilah for this award..

Monday, July 6, 2009

Ni aktiviti last weekend..

aceli.. last friday aku terima satu call dari S2 Slimming Center.. one chinese women.. Anne.. dia kata dia dapat nama aku dari kawan aku yang pernah dtg ke tempat dorg.. tapi kau pun tak tahu la sape yang kasi sebenarnya.. so bila dah kenalkan diri dan tanya sedikit pengenalan dia bagi tau aku yang dia nak bagi aku free trial untuk cuba diorgnya servis.

bila aku dgr tue ok juga la kalu nak bg aku free trial kan.. memandangkan aku skrg nie on diet nak menguruskan berat badan.. so why not kalu aku terima n cuba je.. tak rugi pun.. tapi aku kena betul2 confirm yg ianya PERCUMA.. hehehe.. maklum la.. takut tiba2 dia suruh aku bayar beratus-ratus lak lepas servis dorg.. mana taknya slimming center kan mahal2 belaka.. mana la aku mampu semua tue.. so telah confirm aku pun setuju untuk ke cawangannya di Bandar Puteri Puchong jam 3.30 ptg esok.. dah confirmkan semua baru tanya hubby.. hehehe...


Sabtu, 04hb Jun 2009


Lepas makan tengahari je aku n hubby ke bandar putri puchong.. ke S2 slimming Center.. puas juga la aku mencarinya.. maklumla tak penah g pun.. mujur hubby aku tahu serba sedikit area tue.. so kiranya kami sampai on time la.. sesampai je.. staff sana jemput dengan layanan mesra pelanggan.. hehehe.. aku kena isi satu form n sambil minum tea.. tapi aku tak minum pun.. masih kekenyangan lepas lunch..

selesai je isi form aku diperkenalkan kepada Kelly S2 Slimming consultant.. dia ada la bagi aku sedikit penerangan tentang servis yang dia akan bagi kat aku n tanya sama aku berminat nak menguruskan badan ataupun tak.. ofcoz la aku nak kan.. what ever pun try la dulu kan..

kemudian aku disuruh naik atas.. aku suruh salin pakaian n then baring atas katil yang dorg sediakan tue la.. 1st step dia massage dulu.. fuhh best juga la bila di massage mcam tue.. rasa ringan je.. tapi bukan satu badan tau.. bahagian perut je.. tujuannya nak membetulkan balik dalaman kita n menghancurkan lemak2 dibahagian perut tue.. hehehe..

selepas lebih kurang setengah jam aku di massage.. aku di wrap la.. body wrapping.. yang ni aku tak tahu apa lak tujuannya.. untuk keluarkan peluh la kot.. hehehe aku kan tak penah semua2 tue.. aku ikut je... selasai je body wrapping tue dlm masa 30 minit so tamat la aku punya free trial.. kembali la aku kebawah menghadap si kelly tue..

masa tue dia ajak aku join.. dia tanya aku ok ke rawatan yang dorg bagi tue.. aku kata ok la.. aceli tak terasa sgt la sebab aku 1st time.. di bagi tahu aku penerangan mengenai pakej2 yang ditawarkan.. dr Rm688 tapi dia kata dia syor kan aku untuk amik pakej Rm1k.. ada la dia bagi tau sesi2 apa yang aku akan buat dgn ambil pakej tue.. aku pun tak ingat dah.. tapi aku tak brapa yakin la dengan dia.. so aku ckp aku discuss dulu dgn hubby aku.. ye la kena minta izin dulu walaupun duit sendiri.. perbelanjaan keluarga.. lagi pun aku terasa mahal la.. syg la aku nak kuarkan duit byk2 tue.. hehehe.. so aku balik la dulu.. dalam keta aku bincang dgn hubby.. dia kata bukan tak boleh.. tapi takut kami tak tertanggung la bugjet nnti.. lagi pun katanya setengah Slimming Center ni lepas je sign up adala produk tambahannya nanti.. wallahualam... aku pun tak tahu betul ke tak.. tapi bila pikir balik betul la juga.. aku takut budget aku tak mencukupi lak nanti.. cukup la sekadar diet sendiri je dulu.. maybe next time la aku cuba.. or next year.. hehehe..

lepas balik dari S2 kami ke Digitmall jap.. hubby nak survey laptop.. mentang2 la anak tinggal kat umah jalan sakan la.. mujur mak aku dah tak sakit blakang lagi.. boleh la dia tlg tgkkan masa cuti.. hehhee..


Ahad, 5hb Jun 2009


Seperti semlam juga.. kami keluar umah lepas lunch.. kali ni kami ke KL lak.. kami sekeluarga kali ni skali dengan mymum ke Plaza Low Yat lak.. nak survey laptop gak la.. hubby nak cari laptop Dell Studia 50 kot kalu tak silap aku.. tapi tak ada stok.. semua kata minggu ni baru ada.. mungkin hari selasa @ rabu kot.. abis satu plaza kami pusing.. semua sama.. lenguh jugak la kaki aku nie.. so sebagai bayar balik penat kitaorg jalan ikut hubby kami ke sungai wang plaza.. punya la ramai org kat sana..aceli aku tak nak beli pape pun.. aku nak jln2 je..tapi saje le g juga sana walaupun tahu keadaan sana tue.. bawa mymum jalan2.. dia bukan penah g pun.. lagi pun lama tak jalan.. skrg nie baru sihat sikit.. kalu tak.. tak nak nya dia jalan2 mcm tue.. tak larat katanya.. lepas ke sungai wang ke Bukit Bintang Plaza (BBPlaza) lak.. window shoping gak la..tak belil pape pun.. mymum kata prices mahal2 semua.. hehehe..

lepas je letih.. kami balik.. tapi belum balik terus tau.. otw nak balik tue singgah lak kat Sunway Pyramid.. pergi jusco.. nak beli baju anak aku n seluar untuk mysister.. sebbnya seluarnya mysister kat situ je yang kami jumpa.. lagipun hubby dapat baucer Jusco Rm40 dari Allians Bank.. tue yang kami beli baju anak.. kebetulan lak masa kat sana ada Jcard Member Day 5hari nie lak tue last.. kira ok la tue.. boleh shoping dapat 15% discount.. hehehe..

so aku pun beli la baju seorg 2 pasang untuk twins.. n seluar 2 pasang untuk my sister.. mymum pun sempat tau shoping.. dia grab handbeg Polo.. Price RM69.00.. n after less dapat la Rm58.65.. aku pun grab beg gak.. tapi untuk my sister gak la.. brand polo gak.. simple je.. teringat lak yang dia penah pesan belikan utk dia kalu jumpa handbeg yang besar2.. so aku beli la.. Price RM59. After less dapat la Rm50.15.. sebelum shoping tue kami dah isi perut dulu di old town.. kat sana hubby buat lawak.. mymum nak makan mee udang kod no.522 tapi dia tulis Kod no.552.. so terpaksa la mymum makan nasi lemak special.. mymum kata mujur nasi lemak tue sedap.. kalu tak kempunan la dia nak mkn mee udang tue.. hehehe..

tapi kira ok la... this weekend nie kami semua enjoy.. mujur la hubby cuti this weekend so ada la xtvt kami.. kalu tak terperuk je la dalam umah.. hehehe..

ni la beg my sister tue..

*gambar lain tak sempat nak snap..

Thursday, July 2, 2009

Ice Ace 3

Hari Ahad lepas.. aku, mymum (yang terpaksa ikut sebab taknak bagi dia duk umah sorg2), twin n my hubby ke mines.. sekali lagi kami ke sana.. tp kali ni bukan untuk membeli belah.. just nak bawa twin amik gambar dengan maskot Ice Ace 3.. termasuk lah aku n hubby skali.. hehehe...
xceli.. masa beli microwave hari tue kami boleh dapat pas bergambar dengan maskot dan menonton wayang percuma untuk seorang dengan setiap pembelian RM70 ke ats dalam satu resit.. jadi kami beli Rm500 tp satu resit je.. rugi la skit sebab pas menonton wayang dapat satu je.. takpe la.. bukan boleh tgk Ice Ace pun.. dapat tgk citer lain selain citer2 terbaru yang kuar wayang nie.. kalu nak tgk gak citer baru kena tunggu 2 weeks.. so simpan je la..
memandangkan dah ada pas.. kami pun dtg la.. hari tue punya la ramai.. mungkin sebab cuti n ramai yang nak menonton.. sesi bergambar tue lak dia buat di hadapan tgv.. memang sesak la.. what ever pun kami dapat gak amik gambar.. cuma terkilan satu je la.. tak dapat nak snap byk.. tak ada org nak tgl amikkan untuk kami.. yang mana datang tue semua bawa cameraman sendiri.. tp kami minta tolong brother yang incharge tue.. kira ok la dapat la snap 2 .. 3.. keping..


maskot Ice Ace 3


my family n Ice Ace 3

Wednesday, July 1, 2009

Rasa-rasanya korang mesti penah dengar dan tahu pasal duit yang aku cakap nie.. boleh dikatakan ramai di antara kita yang gemar bermain kutu@kut ini.. tak kira la lelaki ataupun perempuan.. so aku salah seorang daripada mereka la..
actualy sejak aku tukar ke opis skrg nie.. ni la pertama kali aku join.. sebelum ni tak penah pun join.. kat opis lama ada la aku main kutu@kut nie..kat sini aku main sikit je.. RM100 per month kongsi dengan opismate.. asalnya diorg wat satu kepala@nama rm200 selama 5 bulan so sebulan dapat rm1000 la.. memandangkan aku nie kongsi jadi aku dapat la rm 500 je sebulan.. dan bulan jun merupakan bulan yang aku terima.. so aku kaya la kejap..
hehehe... kejap je.. aku terima duit petang 25hb.. kebetulan petang tue aku nak g beli susu anak je dulu.. coz brg2 umah esoknya baru nak beli sebab jumaat.. sabtu cuti so kalu lewat balik pun ok.. jd ptg tue seperti yang dirancang.. balik dari keja aku terus je ke tesco kajang.. aku nak beli satu benda je.. Microwave oven.. tapi nak survay je dulu.. tak nak beli lagi.. esok baru nak beli.. dah jumpa yang berkenan.. hubby suruh beli je trus.. tp last minit bila check tak memenuhi piawan aku daaa... so tak la jd amik..
pastu kita org survay kedai area kajang.. tapi mak aiii... mahal siot.. brand n model yang sama aku boleh dpt kat tesco dlm RM300++ tp kat kedai2 tue semuanya nak mencecah seribu.. kemudian kami g pula ke sengQ tapi tak byk choice lak.. so kami balik je la dulu.. risau gak tggl budak2 tue ngan mymum.. dia pun tak sihat sgt.. budak2 tue dah la lasak sikit skrg nie.. aku pun kdg2 tak terhandle.. hehehhe..
esoknya lepas keja.. aku blik amik mymum n twins.. mymum nak ikut juga.. dia nak tgk brg yang dia terberkenan... kami ke Mines.. kat sana 1st kami ke kedai Best Denki.. byk betul pilihan.. dari mahal ke murah.. pastue ke Seng heng.. tetap gak tak byk pilihannya.. lagi pun budget bukan tinggi sgt.. nak bagi nampak je hasil kutu@kut aku tue... hehehe... jd kami buat pilihan beli kat Best denki je..tapi kami tak beli kat dalam kedainya.. kami beli kat luar yang ada buat promosi brg2 panasonic.. so jumpa la satu model yang i like... hehehe.. harga asal rm546.00.. harga promosi less Rm20.00 so jadi Rm 526.00 tapi masa aku nak beli tue dia kata boleh less lagii.. so dapat la RM500.00 ngamm..ngamm... hehehe.. cukup la duit kutu@kut aku tue.. akhirnya dapat la juga microwave yang aku nak kan tue..
pasni aku main lagi kutu@kut nie.. nak buat blajar raya lak.. kalu ni aku main byk skit.. hehehe..


Ni la microwave oven yang aku beli tue.. cantik tak..


ni lak hadiah yang aku dpat masa beli microwave oven tue.. sikat.. tp lebih kurang mcm iron la..



ha.. ni la gelagat twin aku masa kitorang tgk open microwave baru malam tue.. hehehe...

;;

By :
Free Blog Templates