ANniVerSary

Daisypath Next Aniversary Ticker

PerJalaNan RuMah TanGGa AkU.

Daisypath Anniversary Years Ticker

UsiA AnAk-AnAk Ku

Lilypie 1st Birthday Ticker

Monday, July 6, 2009

Ni aktiviti last weekend..

aceli.. last friday aku terima satu call dari S2 Slimming Center.. one chinese women.. Anne.. dia kata dia dapat nama aku dari kawan aku yang pernah dtg ke tempat dorg.. tapi kau pun tak tahu la sape yang kasi sebenarnya.. so bila dah kenalkan diri dan tanya sedikit pengenalan dia bagi tau aku yang dia nak bagi aku free trial untuk cuba diorgnya servis.

bila aku dgr tue ok juga la kalu nak bg aku free trial kan.. memandangkan aku skrg nie on diet nak menguruskan berat badan.. so why not kalu aku terima n cuba je.. tak rugi pun.. tapi aku kena betul2 confirm yg ianya PERCUMA.. hehehe.. maklum la.. takut tiba2 dia suruh aku bayar beratus-ratus lak lepas servis dorg.. mana taknya slimming center kan mahal2 belaka.. mana la aku mampu semua tue.. so telah confirm aku pun setuju untuk ke cawangannya di Bandar Puteri Puchong jam 3.30 ptg esok.. dah confirmkan semua baru tanya hubby.. hehehe...


Sabtu, 04hb Jun 2009


Lepas makan tengahari je aku n hubby ke bandar putri puchong.. ke S2 slimming Center.. puas juga la aku mencarinya.. maklumla tak penah g pun.. mujur hubby aku tahu serba sedikit area tue.. so kiranya kami sampai on time la.. sesampai je.. staff sana jemput dengan layanan mesra pelanggan.. hehehe.. aku kena isi satu form n sambil minum tea.. tapi aku tak minum pun.. masih kekenyangan lepas lunch..

selesai je isi form aku diperkenalkan kepada Kelly S2 Slimming consultant.. dia ada la bagi aku sedikit penerangan tentang servis yang dia akan bagi kat aku n tanya sama aku berminat nak menguruskan badan ataupun tak.. ofcoz la aku nak kan.. what ever pun try la dulu kan..

kemudian aku disuruh naik atas.. aku suruh salin pakaian n then baring atas katil yang dorg sediakan tue la.. 1st step dia massage dulu.. fuhh best juga la bila di massage mcam tue.. rasa ringan je.. tapi bukan satu badan tau.. bahagian perut je.. tujuannya nak membetulkan balik dalaman kita n menghancurkan lemak2 dibahagian perut tue.. hehehe..

selepas lebih kurang setengah jam aku di massage.. aku di wrap la.. body wrapping.. yang ni aku tak tahu apa lak tujuannya.. untuk keluarkan peluh la kot.. hehehe aku kan tak penah semua2 tue.. aku ikut je... selasai je body wrapping tue dlm masa 30 minit so tamat la aku punya free trial.. kembali la aku kebawah menghadap si kelly tue..

masa tue dia ajak aku join.. dia tanya aku ok ke rawatan yang dorg bagi tue.. aku kata ok la.. aceli tak terasa sgt la sebab aku 1st time.. di bagi tahu aku penerangan mengenai pakej2 yang ditawarkan.. dr Rm688 tapi dia kata dia syor kan aku untuk amik pakej Rm1k.. ada la dia bagi tau sesi2 apa yang aku akan buat dgn ambil pakej tue.. aku pun tak ingat dah.. tapi aku tak brapa yakin la dengan dia.. so aku ckp aku discuss dulu dgn hubby aku.. ye la kena minta izin dulu walaupun duit sendiri.. perbelanjaan keluarga.. lagi pun aku terasa mahal la.. syg la aku nak kuarkan duit byk2 tue.. hehehe.. so aku balik la dulu.. dalam keta aku bincang dgn hubby.. dia kata bukan tak boleh.. tapi takut kami tak tertanggung la bugjet nnti.. lagi pun katanya setengah Slimming Center ni lepas je sign up adala produk tambahannya nanti.. wallahualam... aku pun tak tahu betul ke tak.. tapi bila pikir balik betul la juga.. aku takut budget aku tak mencukupi lak nanti.. cukup la sekadar diet sendiri je dulu.. maybe next time la aku cuba.. or next year.. hehehe..

lepas balik dari S2 kami ke Digitmall jap.. hubby nak survey laptop.. mentang2 la anak tinggal kat umah jalan sakan la.. mujur mak aku dah tak sakit blakang lagi.. boleh la dia tlg tgkkan masa cuti.. hehhee..


Ahad, 5hb Jun 2009


Seperti semlam juga.. kami keluar umah lepas lunch.. kali ni kami ke KL lak.. kami sekeluarga kali ni skali dengan mymum ke Plaza Low Yat lak.. nak survey laptop gak la.. hubby nak cari laptop Dell Studia 50 kot kalu tak silap aku.. tapi tak ada stok.. semua kata minggu ni baru ada.. mungkin hari selasa @ rabu kot.. abis satu plaza kami pusing.. semua sama.. lenguh jugak la kaki aku nie.. so sebagai bayar balik penat kitaorg jalan ikut hubby kami ke sungai wang plaza.. punya la ramai org kat sana..aceli aku tak nak beli pape pun.. aku nak jln2 je..tapi saje le g juga sana walaupun tahu keadaan sana tue.. bawa mymum jalan2.. dia bukan penah g pun.. lagi pun lama tak jalan.. skrg nie baru sihat sikit.. kalu tak.. tak nak nya dia jalan2 mcm tue.. tak larat katanya.. lepas ke sungai wang ke Bukit Bintang Plaza (BBPlaza) lak.. window shoping gak la..tak belil pape pun.. mymum kata prices mahal2 semua.. hehehe..

lepas je letih.. kami balik.. tapi belum balik terus tau.. otw nak balik tue singgah lak kat Sunway Pyramid.. pergi jusco.. nak beli baju anak aku n seluar untuk mysister.. sebbnya seluarnya mysister kat situ je yang kami jumpa.. lagipun hubby dapat baucer Jusco Rm40 dari Allians Bank.. tue yang kami beli baju anak.. kebetulan lak masa kat sana ada Jcard Member Day 5hari nie lak tue last.. kira ok la tue.. boleh shoping dapat 15% discount.. hehehe..

so aku pun beli la baju seorg 2 pasang untuk twins.. n seluar 2 pasang untuk my sister.. mymum pun sempat tau shoping.. dia grab handbeg Polo.. Price RM69.00.. n after less dapat la Rm58.65.. aku pun grab beg gak.. tapi untuk my sister gak la.. brand polo gak.. simple je.. teringat lak yang dia penah pesan belikan utk dia kalu jumpa handbeg yang besar2.. so aku beli la.. Price RM59. After less dapat la Rm50.15.. sebelum shoping tue kami dah isi perut dulu di old town.. kat sana hubby buat lawak.. mymum nak makan mee udang kod no.522 tapi dia tulis Kod no.552.. so terpaksa la mymum makan nasi lemak special.. mymum kata mujur nasi lemak tue sedap.. kalu tak kempunan la dia nak mkn mee udang tue.. hehehe..

tapi kira ok la... this weekend nie kami semua enjoy.. mujur la hubby cuti this weekend so ada la xtvt kami.. kalu tak terperuk je la dalam umah.. hehehe..

ni la beg my sister tue..

*gambar lain tak sempat nak snap..

4 Comments:

  1. inabu said...
    wah2, betul2 shopping nih...ok la tu kan, bleh gak twin amik angin luaq....
    norish said...
    a'a la kak ina.. atleast ada juga la masa kami nak jln2 satu family.. tak la twins asyik terperuk je kat umah..
    CY said...
    hallo...

    terbaca you punya blog ni pasal S2slimming tu..

    ya benar lah---kebanyakan tu slimming centre tu lepas sign up package, terus minggu lepas akan syorkan pulak produk- produk.

    Bukan murah jugak.

    Saya tak tahu S2 slimming itu baik ke tidak, tapi-- itu cara operasi kebanyakan slimming centre macam it u lah.

    Chea-Yee
    beautybimbo said...
    betul tu..actually i pun ade join KEEP SLIM..still dalam process nak menghabiskan sesi treatment tuh..every week ade jer die promote suruh tambah..at first ade yg i tambah..3rd 4th time..i tak tambah pasal..tgh bulan kan..tp amoi tu pun paham..die pun tak push sbb tau i dh byk perabih wit..anyway yg b4 tu sbb i nak jugak try..tu yg joinla, beli tea la tambah ampoule la..tak cb tak tau kan..tp kalo leh kuatkan la diri ini dr dipengaruhi..

Post a Comment



By :
Free Blog Templates