ANniVerSary

Daisypath Next Aniversary Ticker

PerJalaNan RuMah TanGGa AkU.

Daisypath Anniversary Years Ticker

UsiA AnAk-AnAk Ku

Lilypie 1st Birthday Ticker

Wednesday, September 30, 2009

RambuT BarU TWinS

Malam ni lepas balik dari opis aku ke pasar malam dahulu eli juadah untuk makan malam.. lepas cuti raya nie malas pula nak memasak la.. maybe mood belum ada kot.. so next week la kot.. hehehe..
Lepas dah balik na shoping makan... selepas je selesai maghrib aku n hubby bawa twins kuar cari saloon rambut.. hajat nak guntingkan rambut twin supaya pendek sedikit.. kesian kat dorg gatal2 je sejak akhir2 nie.. panas rambut panjang.. habis belakang jadi ruam..

So kami pun bawa le ke Kajang.. jauh tue nk gunting rambut je sampai ke kajang.. tapi nak wat mcm mana.. nak juga cari saloon yang boleh gunting rambut budak2 kecil nie.. sesetengah saloon tak naknya gunting rambut budak2 nie leceh sikit.. dorg kan susah nak duduk diam.. nak2 lagi my twin tue lagi la.. malam nie pun hubby g tanya byk kedai.. semua taknak.. last skali tanya 1 kedai nie.. hairzone saloon.. kalu tak silap aku la.. aku pun dah ingat2 lupa walaupun baru je g tadi.. hehehe..

Kedai ni memang best la.. siap ada tempat khas untuk baby nak gunting rambut.. macam my twins tadi dorg bagi duduk dalam kerusi kereta mainan.. so dengan cara tue boleh la baby tue leka dengan kereta sementara dorg nak guntingkan rambutnya..
Tapi.... my twins nie bukan mcm budak2 lain.. takde maknanya.. kejap je bertahan.. pastue mula la aku ngan hubby kena cari idea nak bagi dorg duduk diam,. jenuh juga la.. last2 aku n hubby ke pengang sementara stylist tue gunting.. penat ooo nak kontroll... hehhee nak kata takut tue tak la juga.. cuma dorg taknak duduk diam.. lebih2 lagi bila kena paksa n pegang2.. lagi la dorg meronta..

Tadi kira abng tue ok skit.. cuma sikit2 je buat hal.. tapi si adik tue punya la seksa.. sampai rambut dia dah terlajat gunting.. tue la duk tak diam lagi.. so nak wat macam mana lagi .. nak tak nak kena la juga samakan guntingan rambut tue.. jadi la si adik tue seperti Mat Terap.. rambut gunting rapat je..

Tak kisah la.. janji kemas n tak panjang.. so selesa la sikit dorg.. tak la panas n gatal2 lagi nanti.. hehehehe..



Gambar si abang semasa tengah gunting rambut..



Gambar si Adik semasa tengah gunting rambut.. tue tgh pujuk suruh duduk diam2 la tue.. macam2 helah kena wat..



Ni hasilnya.. gambar kembar selepas balik dari gunting rambut.. rambut baru nie.. panas lagi.. hehehe..

0 Comments:

Post a Comment



By :
Free Blog Templates